
Siūlau lengvą ir greitą vakarienę. Man šis variantas patiko labiau, nei tikėjausi. Su kreminiu padažu virtinukai tampa tarsi šilkiniai, o lašiša čia tobulai tinka. Tikrai gaminsiu dar ne kartą!
Maždaug dviem porcijoms:
200 g sūdytos lašišos
300 g gnocchi virtinukų
kelių saujų špinatų
5 a. š. raudonojo pesto (galima keisti ir žaliuoju)
2 v. š. kreminio sūrio
Prieskoniams – česnakų granulės ir druska (jei renkatės nesūdytą lašišą)
Lašišos file supjausčiau į 4 gabalėlius ir aptepiau raudonuoju pesto.
Užkaičiau vandenį gnocchi virtinukams, jam užvirus – juos sudėjau.
Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių pakepinau lašišos file, kol spalva pašviesėjo. Atidėjau į šoną.
Į tą pačią keptuvę sudėjau špinatus, jiems šiek tiek apkepus subėriau gnocchi kartu su maždaug samčiu vandens, kuriame jie virė.
Sudėjau kreminį sūrį ir 2 a. š. raudonojo pesto. Viską gerai išmaišiau ir patroškinau, kol išgaruos vanduo.
Į lėkštes padalinau virtinukus, o ant viršaus sudėjau lašišos file gabaliukus.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą