
Tik nesakykit, kad nemėgstat varškės sūrelių – tikrai nepatikėsiu. Bet jeigu jų privengiate dėl didelio pridėtinio cukraus kiekio (aišku, yra ir išimčių), siūlau pasigaminti naminius! Su švelnaus skonio varške ir aviečių rūgštelės kombinacija… Esu gaminusi ne vieną sūrelių variantą. Šis – vienas iš skaniausių.
180 g varškės
80 g riešutų sviesto
2 a. š. cukraus (ar kokio kito) sirupo
100 g juodo šokolado
saujelės aviečių
Paruošiau sūrelio masę trintuvu sumaišydama varškę, sirupą ir pusę kiekio riešutų sviesto. Tada mentele įmaišiau saujelę aviečių (keletą jų pasilikau papuošimui).
Varškės masę sudėjau į silikoninę formelę sūreliams, bet jei tokios neturite – naudokite keksiukų formeles ar tiesiog maistinę plėvelę. Palikau šaldiklyje pusvalandžiui, kad sustingtų.
Šokoladą ištirpinau ir sumaišiau su likusiu riešutų sviestu.
Šiek tiek sustingusiu sūrelius apvoliojau šokolade ir pabarsčiau smulkintomis avietėmis.
Geriausia laikyti šaldytuve.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą