
Pakelkit rankas, kam patinka spurgos? O jei spurgos keptos be aliejaus, bet vis tiek labai skanios? Būna ir taip! Su tįstančiu sūriu ir jalapenų aitrumu, minkštos ir tiesiog kviečiančios paimti dar ir dar vieną… Jas pasigaminti paprasta, tereikės vos kelių minučių ir sulaukti, kol iškeps! Pabandom?
Aštuonioms spurgoms:
jalapenų
200 g pusriebės varškės
1 kiaušinio
60 g kvietinių miltų
50 g fermentinio sūrio
Prieskoniams – 1 a. š. česnakų granulių ir šiek tiek druskos.
Konservuotus jalapenus susmulkinti mažais gabaliukais.
Varškę, kiaušinį, druską ir česnakų granules sumaišyti iki vientisos masės.
Suberti miltus ir dar kartą gerai viską permaišyti. Tada suberti jalapenus ir vėl sumaišyti.
Fermentinį sūrį supjaustyti į 8 kubelius.
Sudrėkinti rankas vandeniu, paimti aštuntadalį tešlos ir padaryti blynelį. Centre padėti sūrio kubelį ir iš tešlos suformuoti apvalią spurgą. Pasistenkite nepalikti sūrio neuždengto, nes kitu atveju kepant jis gali išbėgti.
Visas spurgas sudėti į kepimo popieriumi išklotą karšto oro gruzdintuvės indą ir kepti ant 180 laipsnių apie 15 minučių arba kol viršus šiek tiek apskrus.
PATARIMAS: jei neturite karšto oro gruzdintuvės, spurgas galima kepti orkaitėje, tik užtruks kiek ilgiau – apie 20-25 minutes.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą