
Kai norisi deserto prie kavos, bet saldainiais piktnaudžiauti negalima (nes juk tuoj pavasaris, reiks nusimauti storus megztinius), šis desertas – tobulas pasirinkimas. Gaivus, lengvas, ne per saldus bei palankus ne tik figūrai, bet ir žarnynui. Gaminam?
350 ml kefyro
20 g želatinos
2 v. š. kondensuoto pieno
1 banano
120 g šaldytų juodųjų serbentų (ar bet kokių kitų uogų iš giliausio šaldiklio stalčiaus)
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikau, kol išbrinks.
Supjaustyti bananą nedideliais gabaliukais.
Kefyrą, kondensuotą pieną, smulkintą bananą ir serbentus sumaišiau.
Išsitirpinau želatiną. Galima tirpinti su karšto vandens vonele, mikrobangų krosnele arba karšto oro gruzdintuve.
Želatiną supyliau į kefyro masę ir dar kartą viską išmaišiau.
Visą masę išpilsčiau į nedidelius stiklainiukus – labai patogu tokius neštis į darbą!
Palikau šaldytuve stingti per naktį.
Vasarą visada labai LABAI nesinori skinti ir šaldyti uogas. Nors, atėjus žiemai visada džiaugiuosi, kad turiu vitaminais kvepiančių atsargų. Kaip su uogų šaldymu sekasi jums? Irgi tingit?
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą