
Prisipažinsiu, įdarytą pitą atradau palyginti neseniai – gal tik prieš kokius metus ar dvejus. Ir jei kas stebėsis, kaip čia tiek duonos valgau, tai aš vis tiek su džiaugsmu ją valgysiu kartu su maistingu įdaru.
O žinot, koks dar pliusas? Pitos bandelės, priešingai ne tortilijos, neištyžta. Pavyzdžiui, pasiruošus įdarą ir net sudėjus jį iš vakaro į pitas, jos nebus patižusios net ir rytojaus pietums. Rekomenduoju nepamiršti ir šalia kokių šviežių daržovių pasidėti – tikrai nepakenks suvalgyti vieną kitą pomidoriuką ar agurkėlį.
1 pitos bandelės
200 g vištienos krūtinėlės
buratos kamuoliuko (apie 125 g)
kelių saujų špinatų
2 v. š. karamelizuotų svogūnų.
Vištienos krūtinėlę pakepti su mėgstamais prieskoniais ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į dubenėlį.
Įdėti buratą ir šakute ją sutrinti.
Sudėti karamelizuotus svogūnus, špinatus ir viską tarpusavyje išmaišyti.
Pitos bandelę perpjauti per pusę ir šaukštu paspaudyti ją iš vidaus, kad tilptų daugiau įdaro.
Bandeles gausiai užpildyti ir tada jau arba pašildyti, arba įvynioti į sumuštinių maišelį (ar paprasčiausią kepimo popierių) ir suvalgyti šaltas.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą