
Dėl šio tortuko gavau labai daug komplimentų. Jį paruošti galite labai greitai, na tik reikės truputį palaukti, kol sustings. Na, arba jeigu turite aštrų peilį supjaustymui, galite ir nelaukti!
500 g kreminės varškės
200 g kokosų kremo (kokosų pieno kietoji dalis)
200 g baltojo šokolado
110 g kokosų drožlių
5-7 vnt. vaflių lakštų.
Kreminę varškę sumaišyti su kokosų pienu.
Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti šokoladą. Supilti jį į kremą, suberti kokosų drožles (šiek tiek palikti papuošimui) ir viską dar kartą gerai išmaišyti.
Ant vaflio lakšto dosniai užtepti kremo, paliekant nuo kraštelių po 0,5–1 cm neužteptą tarpelį. Kartoti tol, kol pakaks kremo arba vaflių
Uždėjus paskutinį vaflio lakštą jį švelniai paspausti delnais, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat kraštų.
Tada ant viršaus užtepti likusį kremą, ant jo pabarstyti kokosų drožlių ir laužyto vaflio gabaliukų.
Padėti į šaldytuvą sustingti bent kelioms valandoms. Viskas!
PATARIMAS: jeigu neturite kreminės varškės, galite naudoti ir paprastą, tačiau dėl labiau kreminės konsistencijos rekomenduočiau ją pertrinti trintuvu.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą