
Tikiu, kad ne aš viena mėgtu kibinus su tokia trapia sviestine tešla. Turiu atradusi ir tikrai NE-RE-ALŲ (cha cha, „alų“) tešlos receptą. Tačiau juk tikrai ne visada turim laiko triūsti virtuvėje, tad šie kibinai – būtent tokie! Greitai paruošiami, bet labai skanūs. Ir mėsos čia visai netrūksta!
550 g picos tešlos
150 g morkų
150 g pievagrybių
1 kiaušinio
40 g pomidorų padažo
Prieskoniams: druska, česnakų granulės, raudonėlis.
Morkas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka, o pievagrybius – gana smulkiai supjaustyti peiliu. Viską sudėti į dubenį.
Keptuvėje, ant vidutinės kaitros, įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti daržoves ir kepti apie 5 minutes, kol jos suminkštės.
Iš tešlos apvalia formele (naudota 10 cm skersmens) išpjaustyti apskritimus. Į jų centrą dėti įdarą, perlenkti apskritimus per pusę ir gerai užspausti kraštelius.
Kiaušinį išplakti su raudonėlio prieskoniais ir juo aptepti kibinus.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą