
Prisipažinsiu: kartais galvoju, kaip išsisukti nuo stovėjimo prie kaitlentės ar orkaitės. Bet valgyti juk vis tiek norisi. Tuomet stengiuosi gaminti viską, ko nereikia virti ar kepti. Ne išimtis ir šis desertas: vos 10 min darbo, o sunkiausią dalį atlieka trintuvas! Tada belieka jau tik kantriai kelias valandas palaukti, kol desertas sustings.
300 g varškės
200 g kefyro
25 g želatinos
100 g pieniško šokolado
kelių saujų šilauogių.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu (kad apsemtų maždaug apie pusę centimetro) ir palikite išbrinkti.
Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje) ir palikite šiek tiek atvėsti. Ten pat ištirpinkite ir išbrinkusią želatiną.
Į trintuvą supilkite kefyrą, sudėkite varškę, ištirpintą šokoladą ir želatiną bei viską sutrinkite iki vientisos masės.
Supilkite viską į dubenėlį, įdėkite nemažai šilauogių (ar bet kokių kitų savo mėgstamų uogų ar vaisių gabaliukų) ir išmaišykite mentele.
Norimą indą išklokite maistine plėvele ir supilkite ten visą deserto masę. Palikti šaldytuve sustingti bent dviems valandoms.
Išėmę supjaustykite gabaliukais ir mėgaukitės!
PATARIMAS: Papildomai cukraus siūlyčiau nedėti – jo visiškai pakanka iš šokolado ir uogų.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą