
Kai mamos ir močiutės net per prievartą į maišelius krauna pomidorus – nesispardykit! Geriau pasigaminkit galetę: tai lyg pyragas su trapia sviestine tešla, feta ir pomidorais. DAUG pomidorų!
300 g miltų
150 g sviesto
Pomidorų
2 česnakų skiltelių
130 g fetos sūrio
Prieskoniams – druska, juodieji pipirai šviežias arba džiovintas bazilikas.
Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais.
Į dubenį suberkite miltus ir sviestą, šiek tiek druskos ir rankomis viską sutrinkite iki trupinių.
Kad masė „suliptų“, po to įpilkite 5 valgomuosius šaukštus vandens, išminkykite ir palikite šaldytuve kelioms minutėms.
Supjaustykite griežinėliais pomidorus. Kuo spalvingesni ir įvairesnio dydžio – tuo geriau, bet galite naudoti ir vienodus.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ir ant „blyno“ užtepkite fetos sluoksnį paliekant po maždaug 2 cm neliestos vietos nuo krašto. Nepamirškite šiek tiek sūrio palikti papuošimui.
Sutarkuokite česnako skilteles ir jas pabarstykite ant fetos.
Išdėliokite pomidorų griežinėlius (taip pat paliekant vietos nuo kraštų), ne daugiau nei 2-3 sluoksnius ir užberkite prieskonių.
Atsargiai užlankstykite kraštelius, lyg formuotumėte dubenėlį.
Pašaukite kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 40-50min., arba kol šiek tiek apskrus tešlos ir pomidorų krašteliai.
Išėmus galetę pabarstykite ją likusia feta bei šviežiais bazilikais.
Galetė skani tiek karšta, tiek šalta!
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą