
Šventinė vakarienė per pusvalandį: nuostabaus skonio lašiša su sūrio plutele ir gaivia ridikėlių salsa.
2 vnt lašišos filė juostelių
1 v. š. majonezo
3 v. š. džiūvėsėlių (aš naudojau mišinį iš paprastų bei su paprika)
3 v. š. tarkuoto kietojo sūrio
Ryžių garnyrui
Prieskoniams – druska, juodieji pipirai, česnakų granulės, kalendra (naudojau šviežią, tiks ir džiovinta).
Dubenėlyje sumaišyti džiūvėsėlius, sūrį ir prieskonius.
Lašišos juosteles aptepti majonezu ir apibarstyti prieš tai paruoštu mišiniu. Jei reikia – prispausti šaukštu prie kraštelių.
Pašauti kepti į orkaitę arba karšto oro gruzdintuvę ant 180 laipsnių apie 15 minučių.
Išvirti ryžius, nepamiršti druskos ir pipirų.
Kol lašiša kepa, pasiruoškite salotas.
Nedidelio raudono svogūno
4 vnt. ridikėlių
gabalėlio žalio agurko
pusės persiko
laimo sulčių
Prieskoniams – druska, pipirai.
Daržoves ir persiką supjaustyti mažais kubeliais.
Užpilti šiek tiek laimo sulčių, druskos, pipirų ir išmaišyti.
Viskas! Lašišą ir ryžius kartu su salsa dedame į lėkštę.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą