
Kaip ten sako… jei jau nespėjau sulieknėti šiai vasarai, tai sulieknėsiu kitai! O kadangi iki jos dar toli, tai galima ir skanėstais pasilepinti. Šis picos ir bandelių derinys mane labai maloniai nustebino! Traškus viršus, o viduje tįstantis sūris. Gaila, kad nufilmuoti taip nepavyko, nes degė nagai nuo karštos bandelės. Labai skanios karštos, tačiau šaltos irgi patiko! Manau, kad bus labai patogu vasarą neštis į gamtą.
Apie 200 g fermentinio sūrio
100 g saliamio
60 g pomidorų padažo (galima keisti trintais pomidorais)
1 kiaušinio
550 g picos tešlos (arba sluoksniuotos)
Prieskoniams – raudonėliai
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
Saliamį supjaustyti plonomis juostelėmis arba mažais kubeliais – kaip labiau mėgstat.
Tarkuotą sūrį, smulkintą dešrytę, pomidorų padažą ir šiek tiek raudonėlio gerai išmaišyti.
Picos tešlą supjaustyti kvadratėliais – pavyko padalinti į 12 vnt. Į kvadratėlių centrą išdėlioti paruoštą picos įdarą.
Tešlos kraštus suimti ir suspausti, suformuoti gražų rutuliuką. Aptepti visas bandeles kiaušinio plakiniu ir pabarstyti dar šiek tiek raudonėlio.
Kepti ant 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Gaminimo eigą ir daug kitų „5 produktai“ receptų rasite ČIA!
Parašykite komentarą