
Aš jau jaučiu, kad čia bus vasaros hitas! Labai primena tą varškės sūrį su želė gabaliukais iš vaikystės, bet kažkaip įtariu, kad šis variantas biiiiški maistingesnis. Gaminam?
2 pakelių pusriebės varškės (320 g)
250 g graikiško jogurto
3 pakelių želė (rinkausi citrinų, vyšnių ir apelsinų skonius)
2 v. š. želatinos.
2 želė pakelius užpilti puse rekomenduotino kiekio vandens (skaityti želė pakelių instrukcijas). Maišyti kol kristalai ištirps ir palikti sustingti.
Varškę ir jogurtą sutrinti blenderiu arba gerai išmaišyti šluotele.
Paskutinį želė pakelio turinį sumaišyti su dviem šaukštais želatinos ir užpilti karštu vandeniu (maždaug tiek, kiek parašyta ant pakelio). Maišyti kol kristalai ištirps ir po to palikti šiek tiek atvėsti – kol želė nebebus tokia karšta.
Nuolat maišant pravėsusią želė supilti į varškės-jogurto kremą.
Sustingusią 2 skirtingų skonių želė (tą iš pirmo punkto) supjaustyti nedideliais kubeliais ir suberti į varškės masę. Viską išmaišyti. Neišsigąsk: viskas atrodys LABAI skysta.
Norimą formą iškloti maistine plėvele. Supilti visą deserto masę ir palikti stingti šaldytuve per naktį.
Gaminimo eigą ir daug kitų „5 produktai“ receptų rasite ČIA!
Parašykite komentarą