
Nesu tikra, kiek šitas mano plovas panašus į tą tikrąjį tradicinį, tačiau būtent šitaip gaminu jau daug metų ir dar niekas nesiskundė. O jeigu esate iš tų, kurie mėgsta plovą skandinti kečupo jūroje (nes juk kitaip neskanu?), šis variantas jums tiks jau vien dėl to, kad čia jokio papildomo padažo dėtis tiesiog nesinori – jį puikiai atstoja trinti pomidorai.
500 g kiaulienos
2 morkų
svogūno
300 g ryžių (svoris nevirtų)
350 ml trintų pomidorų
Prieskoniams – druska, česnakų granulės, malti lauro lapai, juodieji pipirai.
Kiaulieną susipjaustyti nedideliais gabalėliais. Gausiai pabarstyti prieskoniais ir gerai viską išmaišyti.
Į puodą įpilti šlakelį aliejaus, įkaitinti ir suberti mėsą ir vos apkepinti.
Nulupti ir supjaustyti svogūną, nuskusti ir burokine tarka sutarkuoti morkas. Viską sudėti į puodą.
Vis pamaišant dar šiek tiek pakepinti, kol svogūnas pradės rusvėti.
Ant viršaus supilti trintus pomidorus. Ant jų – paskirstyti po šaltu vandeniu perplautus ryžius.
Užpilti vandeniu (arba sultiniu) tiek, kad vandens lygis būtų bent 2 centimetrais aukščiau nei ryžiai.
Suberti dar šiek tiek prieskonių. Nieko nemaišyti.
Uždėti dangtį ir ant silpnos kaitros troškinti apie 30 min.
Po pusvalandžio viską permaišyti ir uždengus dangtį leisti dar šiek tiek pastovėti.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą