
Jeigu jau kepu varškėčius, tai jie visada būna saldūs – dažniausiai valgomi su uogomis, džemu ar šokoladu. Vis dėlto pagalvojau: o kodėl gi nepasidarius sūraus varianto? Ir žinokit – kaip gerai pavyko! Patys varškėčiai gavosi purūs ir kvapnūs, o jogurto rūgštelė puikiai derėjo su lašiša. Šiuos varškėčius kepiau karšto oro gruzdintuvėje, bet jei jos neturite – drąsiai galite kepti orkaitėje (tai gali užtrukti apie 25 min) arba tiesiog keptuvėje su trupučiu aliejaus!
260 g pusriebės varškės
4 v. š. manų kruopų (galite keisti džiūvėsėliais)
100 g graikiško jogurto
50 g lašišos
Prieskoniai: druska, česnakų granulės, krapai, juodieji pipirai.
Kiaušinį išplakite su šiek tiek druskos, česnakų granulių, krapų ir juodųjų pipirų – visko dėkite pagal skonį.
Į masę sudėkite varškę ir manų kruopas. Gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti, kad manai išbrinktų.
Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius varškėtukus – iš viso kiekio man gavosi 8 vnt.
Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą karšto oro gruzdintuvės krepšelį ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 20 minučių. Po 10 minučių būtinai apverskite!
Padažui: į graikišką jogurtą įmaišykite česnakų granulių ir krapų.
Dar karštus varškėčius dėkite į lėkštę, užpilkite jogurtiniu padažu, o ant viršaus uždėkite smulkintos lašišos.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti čia!
Parašykite komentarą