
Būna, jog pritrūksta fantazijos ką čia pasigaminus vakarienei, kad tas pats patiekalas tiktų ir kitos dienos pietums į darbą. Du kartus gaminti man nesinori. Be to, ne visi vakar ruošti patiekalai kitą dieną yra skanūs. tad kartais tikrai tenka pasukti galvą. Taip ir atsirado ši idėja.
Maždaug keturioms porcijoms:
440 g vištienos krūtinėlės
svogūno
2 paprikų
300 g ilgagrūdžių ryžių
laimo
Prieskoniams: sultinio kubelis, ciberžolė, druska, česnakų granulės, rūkyta paprika, čili, šviežios kalendros (nebūtina).
Svogūną ir paprikas supjaustyti nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir daržoves apkepinti.
Į keptuvę įdėti sultinio kubelį, užpilti karštu vandeniu, kad apsemtų daržoves.
Ryžius kelis kartus perplauti šaltu vandeniu. Suberti juos į keptuvę, viską išmaišyti ir uždengus dangtį ant silpnos kaitros palikti troškintis apie 15 min.
Vištienos krūtinėles supjaustyti mažesniais filė gabaliukais. Gausiai apšlakstyti pusės laimo sultimis ir apibarstyti prieskoniais iš abiejų pusių (šį žingsnį galite daryti ir anksčiau, kad vištieną būtų galima ilgiau pamarinuoti).
Vištieną pašauti į karšto oro gruzdintuvę ant 180 laipsnių apie 15 min.
Baigus troškinti ryžius belieka įberti ciberžolės, viską išmaišyti ir išjungus kaitrą bei uždengus dangtį palikti kelias minutes pastovėti.
Ryžius išdėlioti į lėkštes ir pietų dėžutes.
Vištieną išimti iš gruzdintuvės, supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir išdėlioti šalia ryžių.
Pabarstyti šviežia kalendra – labiau dėl grožio, nei dėl skonio.
Labai skanu ir pirmą dieną, bet antrą dieną kai ryžių skonis suintensyvėja pasidaro dar skaniau!
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą