
Eilinė darbo diena, kai sukate galvą, ką pagaminti vakarienei, o tada – ką pagaminti pietums neštis į darbą? Aš jus matau! Ir todėl siūlau išbandyti šį receptą, kur per geras 20 minučių pasiruošite net 4 porcijas. Maistas lengvas, su saldžiai-rūgščiu poskoniu, laaabai pavasariškas!
Maždaug 4-ioms porcijoms:
400 g vištienos
240 g ryžių
skardinės konservuotų kukurūzų iš „Mamos konservų”
200 g fetos tipo sūrio
1 laimo
Prieskoniams – druska, čili, česnakų granulės, rūkyta saldžioji paprika, raudonėlis, kalendros
Ryžius kelis kartus gerai perplauti vandeniu. Suberti juos į puodą, užpilti vandeniu ir palikti virti.
Vištieną supjaustyti stambesniais gabalėliais. Juos paprieskoniuoti ir išspausti šiek tiek laimo sulčių. Išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti vištieną iki auksinės spalvos.
Apkepus ją išimti ir supjaustyti mažesniais gabaliukais.
Tuo tarpu jau turėtų būti išvirę ryžiai. Įberti druskos, juodųjų pipirų, sudėti visą skardinę konservuotų kukurūzų ir viską gerai išmaišyti.
Į lėkštes ir maisto dėžutes sudėti ryžius su kukurūzais, vištieną ir dosniai užberti smulkinto fetos sūrio.
Viršų apibarstyti kalendra (nebūtina, bet labai tinka) ir uždėti laimo skiltelę – ją reikėtų išspausti prieš valgant.
Tokie patiekalai yra idealus pasirinkimas, kai taupote savo laiką: juk vienu gaminimu paruošiate net 4 gardžias porcijas. O konservuotos produkcijos (arba šiam receptui reikalingų kukurūzų) iš „Mamos konservų” galite įsigyti fizinėse parduotuvėse, karakara.lt arba mamoskonservai.lt
Šį ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą