
Kad matcha šiuo metu „ant bangos“ ir ją geria pusė instagramo – seniai aišku. Bet ar žinojai, kad ją galima panaudoti ir desertuose? Šis pyragas – lengvas, gaivus, su malonia rūgštele ir itin pavasariškas savo išvaizda. O jau gaminimo kiek mažai!..
200 g damų pirštelių sausainių
600 g kreminės varškės pyragams
60 g kondensuoto pieno
Pusės citrinos sulčių
Matchos miltelių
Varškę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis išmaišyti iki vientiso kremo.
Šiek tiek kremo užtepkite ant indo dugno, kuriame gaminsite savo pyragą.
Dubenėlyje maždaug 2 a.š. matchos miltelių užpilti šiltu vandeniu ir išplakti.
Į matchą pamirkyti sausainius ir juos sudėti ant pyrago indo pagrindo.
Ant sausainių užtepti pusę likusio kremo, vėl sudėti į matchą mirkytus sausainius ir užtepti likusią pusę kremo.
Iš popieriaus išsikirpti norimo dydžio gėlytes ir jas padėlioti ant pyrago viršaus.
Sietelio pagalba pyrago viršų apibarstykite matcha milteliais. Su pincetu atsargiai nuimkite popierines gėlytes – liks balti kontūrai.
Iš citrinos žievelės išpjaukite mažus rutuliukus ir sudėkite juos į gėlyčių centrą.
Pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.
PATARIMAS: jeigu nerandate pirkti kreminės varškės pyragams, nusipirkite paprastą varškę ir ją sutrinkite blenderiu su šiek tiek grietinėlės: gausis labai panašus efektas.
Šį ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą