
Niekada niekas nenurungs gamtoje keptų šašlykų, bet šitie suktinukai irgi labai verti dėmesio! Iš išorės traškūs, o viduje sultingi su tįstančiu sūriu… Man atrodo, čia bus mano ateinančios vasaros hitas. Gal ir jūs pabandykit?
2 tortilijų (rinkausi pilno grūdo)
200g maltos kiaulienos
Pusės raudonojo svogūno
50g sūrio
Sriracha padažo (jei mėgstate aštriai)
Prieskoniams – druska, rūkyta saldžioji paprika, česnakų granulės, juodieji pipirai, raudonėlis. Arba tiesiog tokie, kokius mėgstate.
Maltą mėsą sumaišyti su prieskoniais.
Smulkiai supjaustyti svogūną ir išmaišyti su mėsa.
Tortilijas šaukšto pagalba aptepti mėsos įdaru. Svarbiausia, kad mėsos sluoksnis būtų plonas.
Viršų pašlakstyti su šiek tiek srirachos.
Burokine tarka sutarkuoti sūrį, juo apibarstyti abi tortilijas.
Tvirtai susukti į ritinėlius. Supjaustyti nedideliais, apie 2,5-3cm pločio gabalėliais.
Suktinukus suverti ant iešmo ir kepti ant šašlykinės vis vartyti tol, kol krašteliai apskrus, o mėsa įgaus rusvą atspalvį – truks apie 10 minučių. Šiek tiek atvėsusius galima patogiai valgyti tiesiog rankomis.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti čia!
Parašykite komentarą