
Kažkaip pagalvojau – o jeigu šį kartą virdama sriubą bulves pakeisčiau bulviniais „gnocchi“ virtinukais? Mažas pokytis, kuris atneša visai kitokį skonį!
1 vidutinės morkos
1 svogūno
3 vidutinių pomidorų
300 g „gnocchi“ virtinukų
0,7 l sultinio
prieskonių: druskos, rūkytos saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų, čili, malto lauro lapo.
Morką nuskusti ir gana smulkiai supjaustyti, taip pat susmulkinti ir svogūną. Į storasienį puodą įpilti šlakelį aliejaus ir suberti smulkintus morką bei svogūną. Vis pamaišant pakepinti, iki kol šiek tiek pagels.
Tuo tarpu supjaustyti pomidorus. Suberti juos į puodą ir leisti kartu šiek tiek pakepti. Daržoves užpilti sultiniu ir palikti virti apie 10 minučių.
Elektriniu trintuvu sriubą šiek tiek sutrinti. Galima trinti ir iki glotnios tekstūros, jeigu tokią mėgstate labiau. Suberti gnocchi virtinukus bei prieskonius. Viską išmaišyti ir leisti pavirti dar keletą minučių.
Sriubą išpilstyti į dubenėlius ir patiekti. Labai tinka pabarstyti sūrio ir šalia padėti apkepintos česnakinės baltos duonos, bet nebūtina.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti čia!
Parašykite komentarą