
Šį kartą receptas toks, kad tiks ir kasdienai, ir kokiai progai: lengvai paruošiamas, visai neriebus, bet koks skanus!
8-imes kotletukams reikės
– vidutinės morkos
– dviejų česnako skiltelių
– 400 g maltos vištienos
– 70 g fermentinio sūrio
– 50 g nesaldintų kukurūzų dirbsnių (arba maltų džiūvėsėlių)
– pagardinti: druskos, juodųjų pipirų, česnakų granulių, saldžiosios paprikos ir baziliko.
Gaminame
Morką nuskusti ir sutarkuoti smulkia tarka, sudėti į dubenį. Česnako skilteles nulupti ir taip pat sutarkuoti, sudėti šalia morkų.
Į tą patį dubenį įdėti maltą mėsą, suberti prieskonius ir viską gerai išmaišyti.
Sūrį supjaustyti į 8 gabaliukus.
Kukurūzų dribsnius sutrinti iki trupinių, suberti į lėkštutę. Jei naudojate maltus džiūvėsėlius, tada smulkinti jau nieko nereikia.
Maltos mėsos masę padalinti į 8 dalis. Paimti vieną dalį, suformuoti blynelį ir jo centre dėti sūrio gabaliuką. Tada iš mėsos suformuoti rutuliuką, kad sūris iš visų pusių būtų uždengtas.
Kotletuką pavolioti smulkintuose dribsniuose. Tą patį pakartoti ir su likusiais. Kepti 200 laipsnių karšto oro gruzdintuvėje apie 25 minutes (panašus laikas būtų ir kepant orkaitėje).
Gaminimo eigą ir daug kitų „5 produktai“ receptų rasite ČIA!
Parašykite komentarą