
O buvo laikas, kai brokolis man atrodė išvis kažkoks nevalgomas niekam nereikalingas dalykas. Turbūt laikui bėgant pakinta skonio receptoriai, ar tiesiog išmokstam skaniai pasigaminti tuos produktus, kurių po nevykusio bandymo galvojom, kad nemėgstam?
Sultinga, švelnaus skonio vištiena su kreminiu padažu ir brokolių traškesiu, kuri labai tiks tiek prie ryžių, tiek prie makaronų ir į pietų dėžutę.
250 g vištienos krūtinėlės
3 česnakų skiltelių
kelių brokolių stiebelių (pagal skonį)
150 ml kokosų kremo
saujelės tarkuoto mocarelos sūrio
Prieskoniams – druska, juodieji pipirai, ciberžolė, džiovintas raudonėlis, švieži krapai (papuošimui).
Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, užpilti keletą šaukštų aliejaus, užberti prieskonius ir gerai išmaišyti, kol jais pasidengė visi gabalėliai.
Įkaitinti sausą keptuvę ir suberti mėsą.
Kol mėsa kepa, susmulkinti česnaką ir brokolių stiebelius. Sudėti juos į keptuvę šalia vištienos ir pakepinti, kol česnakas įgaus auksinę spalvą.
Į keptuvę supilti kokosų kremą ir patroškinti ant silpnos kaitros apie 5-7 min. Įmaišyti mocarela sūrį ir iškart patiekti.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti ČIA!
Parašykite komentarą