
Tie, kas sako, kad avižiniai dribsniai yra nuobodūs – paprasčiausiai nemoka skaniai jų paruošti. Variantų tiek daug! O šis man – visiškai naujas, nors Tiktoke jį pastebėjau jau senokai. Bet geriau vėliau, nei niekada. Dabar kurį laiką dribsnius gaminsiu tik šitaip!
2 gerai prinokusių bananų
2 kiaušinių
Viso grūdo avižinių dribsnių
Chia sėklų
200 g graikiško (ar kito mėgstamo) jogurto.
Papuošimui/pagardinimui tiks viskas ko tik turite šaldytuve ar spintelėse.
Bananus sutrinti šakute. Įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
Įberti avižinių dribsnių ir chia sėklų – tiek, kiek norisi. Dar kartą permaišyti.
Supilti į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Palaukti, kol „blynas“ šiek tiek apkeps ir tada jį „sugadinti“ nuolat maišant mentele.
Kai visa masė pasidaro panašesnė ne į blyną, o į granolą, reiškia jau pagaminta.
Į vieną dubenėlio pusę įdėti jogurto, o kitoje pusėje – kepintus dribsnius. Labai skanu valgyti ir nieko daugiau nededant, ir saldumo visiškai pakanka iš bananų! Bet jei vis tik kažko norisi, ant viršaus galite uždėti uogų ar pjaustytų vaisių, užpilti riešutų sviesto ar sirupo.
Gaminimo eigą ir daugiau „5 produktai“ receptų galite rasti čia!
Parašykite komentarą